XXS Lotion by Seqy Beauty 50g

Slimming Lotion Kombo: 1 XXS Lotion
1 XXS Lotion2 XXS Lotion3 XXS Lotion
In Stock

Quantity:
RM45.00
 
Add to Cart
DETAILS

XXS LOTION SQB

Fungsi bahan-bahan dalam losyen:

1. Masing-masing fungsi untuk memecah lemak dalam kulit, mengelak selulit aka mengelak selulit jadi lebih teruk, mengurangkan selulit, melembutkan kulit.

2. Losyen ni tak panas, sebaliknya sejuk berangin. Bahan-bahan dalam losyen membolehkan penyerapan maksima kedalam lapisan kulit terus serang kat lemak-lemak degil. Disebabkan tak panas, maka nak sapu secara konsisten adalah sangat tak menyusahkan dan sesetengah orang kulit sensitif dengan krim panas.

Jadi losyen ini takkan menyebabkan melecur kalau disapu selalu. Jika selalu sapu, cepatlah cair lemaknya.

3. Bahan dalam losyen ni juga mampu menganjalkan kulit. Jadi bila lemak dah cair tak perlu takut kulit jadi menggeleber. Sebab cair lemak tu sambil anjalkan kulit tu.

4. Losyen ini juga mampu memutih kulit.

5. Juga ada fungsi anti-radang maksudnya mampu memperbaiki kulit kering dan merekah.

 

Slimming cream ingredient

Fungsi
Aqua
= melembab & melembutkan kulit yg kering, merekah, kasar & keras.
= Bertindak dgn cara meleraikan sel kulit mati.

Caprylic / capric triglycerides
= campuran minyak kelapa & glycerin.
= cepat & mudah diserap oleh lapisan kulit.
= fungsi utama sebagai pelembut (emollient) , agen pelarut & solvent
= sebagai pelembut(emollient), ia mampu meresap ke dalam lapisan kulit dengan pantas dan memberikan lapisan pelindung yang tidak berminyak dan terasa ringan di kulit.
= sebagai agen pelarut pula, ia membantu meningkatkan penyerapan vitamin, pigmen dan bahan-bahan active yang lain yang terkandung di dalam sesuatu krim contohnya untuk sapuan yang lebih sekata dan serapan sepenuhnya oleh lapisan kulit.

Hedera Helix (ivy) extract:
= mempunyai banyak fungsi. Antaranya sebagai anti-selulit, anti-keradangan, dan untuk luka terbakar @ melecur.
= juga mempunyai fungsi sebagai anti-fungal dan anthelmintic.
= kandungan Hederin di dalamnya bertindak melindungi salur darah., membantu menyerap semula simpanan air yang kehilangan di peringkat awal kejadian selulit.
= bertindak dengan cara membantu penyerapan sempurna bahan-bahan lain, dan membantu proses pembuangan bahan kumuh kulit & timbunan lemak tidak terpakai daripada tissue dan membantu menyingkirkan bahan tersebut daripada sel.

Paullinia Cupana (guarana) extract
= kandungan kafein yang tinggi ; dua kali ganda lebih tinggi dari biji kopi. Tahap kepekatan kafein yang tinggi berfungsi sebagai “defensive toxin” yang mencuci tubuh dari dalam.
= mempunyai fungsi anti-oxidant & antibacterial.
= mampu menegangkan kulit
= untuk merawat selulit, dimana kandungan kafein nya bertindak mengurangkan kembang air dan memberi hasil yang lembut. Juga bertindak dengan meningkatkan pengaliran darah, menyekat enzyme dan akhirnya merendahkan kadar pemecahan sel lemak di bawah lapisan kulit yang menyebabkan pembentukkan selulit.

Helianthus annuus seed oil:
= mengelak kehilangan lembapan dari lapisan kulit.
= melembutkan kulit kerana ia mampu menghalang kerosakan sel kulit disamping mengekalkan struktur semulajadi kulit.
= kesan anti-keradangan, dengan itu ia mampu mengurangkan bengkak.

 

 

Isostearyl isostearate :
= memberi rasa lembut pada kulit dan meningkatkan sapuan yang serata pada kulit.

Acefylline methylsilanol mannuronate :
= berasal dari rumpai air.
= mengikat lembapan di dalam lapisan epidermis dengan itu memberi hasil anjal dan tegang pada kulit.
= memberi kesan lembapan yang berpanjangan, dengan itu menentang kehilangan kolagen, dan hasilnya adalah kulit yang tegang dan anjal.
= juga terkenal dengan kemampuannya menentang radikal bebas.
= bertindak sebagai anti-oxidant untuk menentang penuaan pramatang.
= membantu penghasilan tissue baru dengan itu membantu dalam mengurangkan selulit.
= juga mempunyai fungsi detox.

Propylene glycol:
= sebagai agen pelarut dimana ia melarutkan bahan aktif dalam sesuatu produk untuk membolehkan agihan bahan aktif yang sekata dalam setiap sapuan.
= keupayaan menarik / meresap air.
= banyak digunakan dalam pelembab untuk menambah baik rupa dan keadaan kulit dengan mengurangkan pengelupasan kulit justeru melembutkan kulit.

 


Glycerin :
= bahan boleh larut dalam air dan alcohol tapi tidak dalam minyak.
= banyak bahan yang boleh larut dalaqm glycerin dengan lebih mudah berbanding dalam air atau alcohol. Jadi glycerin adalah “good solvent”.
= mempunyai daya hygroscopic yang tinggi. Maknanya ia dapat menyerap air daripada udara. Ini menjadikan glycerin yang dilarut dalam air akan memberi kelembutan pada kulit.

Niacinamide :
= bertindak sebagai pelindung kulit dari sengatan matahari, iritasi @ keradangan dan juga berunsur anti-penuaan, dengan cara merangsang mikrosirkulasi dan mencegah berkurangnya kandungan air pada kulit.
= ia juga menggalakkan penghasilan ceramide, yang berfungsi mengikat sel dan mencegah kulit kering.
= juga mengandungi anti-oxidant dan anti-keradangan.
= Berkesan memutihkan kulit dan menhalang penghasilan melanin pada kulit.

Menthol : memberi rasa sejuk berangin.

Carbomer :
= membantu mengagihkan bahan berbentuk pepejal tidak larut di dalam sesuatu cecair. Dengan kata lain nya, ia digunakan untuk memastikan sesuatu campuran tidak terpisah kepada komponen minyak dan air.
= juga sebagai pengawal kepekatan sesuatu produk.

Ammonium acryloyldimethyltaurate/ VP copolymer :
= sebagai thickener : meningkatkan kepekatan sesuatu produk kosmetik.
DMDM hydantoin :
= merupakan agen anti-mikrobial dan juga bahan pengawet.
= mampu memanjangkan “shelf-life” sesuatu produk kosmetik dengan membebaskan formaldehyde yang seterusnya membunuh bacteria yang berkemungkinan sedang membiak di dalam produk

PHOTOS
back to top ⤴